Ansvarlighed

Udviklingen af byggerier påvirker vores miljø, både når der er tale om nye byggerier, og når det handler om istandsættelse af eksisterende bygninger. Det stiller nogle særlige krav til os i Jabo Ejendomme, og derfor er bæredygtighed en integreret del af vores arbejde og hverdag – Environmental, Social og Governance.

Vi har en forpligtelse til hele tiden at gøre det bedre. Til at tage langsigtede beslutninger, der skaber et bedre byliv, bedre fællesskaber og et bedre miljø. Og til at søge nye teknologier, materialer og metoder, der kan gøre det endnu bedre. Vi bygger til og for kommende generationer, og vi går ikke på kompromis. Heller ikke når det rigtige valg er dyrere end det nemmeste.

Men vi kan ikke gøre det selv. Derfor samarbejder vi tæt med vores underentreprenører og rådgivere, og derfor støtter vi op om fx DGNB-certificeringsordningen som en fælles rettesnor. Fælles retningslinjer er afgørende for en langsigt bæredygtig udvikling.

Pt. har vi særligt fokus på disse fem områder:

Ressourceforbrug

1. At reducere ressourceforbruget

Vi renoverer og udvikler bygninger, der skal holde de næste mange generationer. Derfor prioriterer vi robuste materialevalg og konstruktionsprincipper med lang levetid. Vi træffer vores materialevalg på baggrund af omfattende LCA-analyser og søger at mindske CO2-udledningen både i produktionen og i driften af bygningerne.

Biodiversitet

2. At fremme biodiversiteten

Vi indarbejder biodiversitetsfremmende initiativer som en naturlig del af vores projektudvikling. Det kan fx. være gennem valget af konkrete planter eller prioriteringen af arealer til beplantning.

Indeklima

3. At styrke sundhed og trivsel

Vi vil skabe gode og sunde rammer for de mennesker, der skal opholde sig i og omkring vores byggerier. Derfor har vi fokus på både den indeklimamæssige komfort – hvor faktorer som lys, temperatur, luftkvalitet og lyd er afgørende – samt den visuelle og fysiske forbindelse til naturen, fx gennem områder med beplantning eller med betagende udsigter.

Affaldsressourcer

4. At sikre bevidst og ansvarlig ressourcehåndtering

Vi stiller krav om ansvarlig håndtering af affald og spild på vores byggepladser, og forsøger i videst muligt omfang at benytte os af produkter med langsigtede perspektiver og af høj kvalitet.

Med ansvarligt ressourceforbrug for øje har vi under vores renoveringsprojekter særligt fokus på nænsomme transformationer med respekt for de historiske rammer og kulturarv, som bygningerne indeholder.

Teknik

5. At implementere intelligent bygningsdrift

Ved at integrere systemer og teknologier, der kan sikre en effektiv drift af bygningerne, reducerer vi ressourceforbruget og dermed klimaaftrykket. Dataindsamling omkring bygningens forbrug og brugernes adfærd, muliggør at forbruget kan optimeres yderligere. Intelligent bygningsdrift er derfor en prioriteret indsats i vores projekter.